Keskustelut

Facebook Posts

2 days ago

SAA JAKAA 😉
Teimme Bilendin tutkimusta vastaavan kyselyn yli 280 tuhannen autoilijan Facebook -ryhmässämme. Vastauksista laskettiin keskiarvo, joka oli 1,56€/litra. Kyselyyn oli vastannut keskiarvoa laskettaessa 16,5 tuhatta autoilijaa.

KYSYIMME:

MISSÄ KULKEE KIPURAJA BENSIININ LITRAHINNASSA, ETTÄ JOUDUT TAI OLET JO JOUTUNUT VÄHENTÄMÄÄN AUTOLLA LIIKKUMISTASI?

Vastausvaihtoehdot laitettiin 10 sentin porrastuksella 1-3 euron välille. Näin kummankaan ääripään vastaukset eivät vääristä tulosta kun mukaan ei otettu 0,1€/litra tai 10€/litra tyylisiä vastauksia. Ilmaista tai lähes ilmaista bensa nyt ei kuitenkaan tule ikinä olemaan ja mitkään useiden eurojen litrahinta vastaukset taas eivät edusta kuin hyvin pienen vähemmistön mielipidettä, joille polttoaineiden hinnalla ei käytännössä ole mitään merkitystä vaikka se maksaisi kuinka paljon tahansa kuten esim. hyvin varakkaat tai sähköautoilijat tai sellaiset, jotka eivät autoa päivittäisten asioiden hoitoon tarvitse.

Teimme oman kyselymme, koska halusimme selvittää voiko tosiaan pitää paikkansa, että keskiverto suomalainen autoilija olisi valmis maksamaan bensasta 2,46€/litra. Tuo kuulostaa todella korkealta ja meidän kyselyssä tulos olikin ihan erilainen, eli 90 senttiä alhaisempi. Olisikohan nyt niin, että tuossa Bilendin tutkimuksessa vastanneiden 800 henkilön otannassa jakauma ei edusta keskiverto autoilijaa vaan painoarvoa on saanut todellista tilannetta suurempi osuus sellaisia vastaajia, joille polttoaineiden korkeilla hinnoilla ei ole merkitystä? 800 vastaajan otanta on vielä sen verran pieni, että myös keskiarvo kohoaa melko pienellä määrällä sellaisia vastaajia, joille kallis bensan hinta ei aiheuta ongelmia tai tarvetta vähentää autoilua.

Stop! Autoilijoiden kuritukselle! -ryhmä
... See MoreSee Less
View on Facebook

4 days ago

Oliks tää jo? ... See MoreSee Less
View on Facebook

5 hours ago

Nyt helvetti soikoon osoittamaan mieltä! Vai hyväksyttekö te nää hinnat?

Vastaa julkaisuun, hyväksytkö vai et?

Helsinki: fb.me/e/ZC25wOBB
Tampere: fb.me/e/2X5gUgcl2
Kuopio: fb.me/e/Kern8DY4
Oulu: fb.me/e/1cfbLqJgi
Rovaniemi: fb.me/e/n3greyqL1
... See MoreSee Less
View on Facebook

3 days ago

On tunne, että päättäjät eivät ymmärrä korkean bensan hinnan seuraamuksia. Koko Suomi kun ei asu sinisten bussien ja ratikoiden alueella. Siksi tuli sellainen ajatus, että kerättäisiin ihmisten omakohtaisia kokemuksia, ihmisten omin sanoin, siitä miten korkea bensan hinta on vaikuttanut arkeen.
Se nimittäin on ihan käytännössä rajoittanut ihmisten oleellisia menoja.

Sitä en ole ratkaissut miten tämä toteutettaisiin käytännössä.
... See MoreSee Less
View on Facebook
Share