“Lauantaina 2.10.2021 järjestetty autoilijoiden mielenosoitus keräsi paikanpäälle yli 400 osallistujaa”

Satoja ihmisiä osoitti mieltään autoilun puolesta ja autoilun kohtuuttomia kustannuksia vastaan Helsingissä.

Stop Autoilijoiden kuritukselle -kansanliikkeen mielenosoitus 2.10.2021 osoitti autoilevan kansanosan lisääntyvän huolen Heihin kohdistuvien verojen ja maksujen korkeasta tasosta. Lyhyellä aikataululla kokoonkutsuttu mielenilmaus lähti klo 13.00 parinsadan ajoneuvon ja noin neljän sadan ihmisen voimalla Helsingin Hakamäentieltä poliisin virka-auton johdolla Mannerheimintielle. Eri puolilta Suomea saapuneiden autojen ja muutaman moottoripyörän pitkä letka ohitti Eduskuntatalon torvet soiden muistuttaen maamme päättäjiä autoilijoiden ahdingosta ja myös siitä, että lisäkustannuksille ei ole sijaa.

Kuvannut Vera Hall 2.10.2021

Yhteiskunnassamme vallitsevan ilmastonmuutospaniikin sävyttämässä ilmapiirissäkin on hyvä muistaa, että autoilijat kantavat jo entuudestaan kohtuutonta verotaakkaa harteillaan, pääosin töihin ajaakseen tai muuten yhteiskunnan rattaita pyörittääkseen. Autoilijoiden kurituksen on loputtava eikä autoilijoista tule tehdä ilmastotoimien maksajaa. Suomalaisten autoilijoiden rahallinen kuritus ja muu tarpeeton haittaaminen on jo loppuun kuljettu tie. Tästä on osoituksena yli 280 000 ihmisen Stop autoilijoiden kuritukselle -kansanliike, joka on Suomen mittapuussa suurimpia ryhmiä Facebookissa.

Ryhmämme vaatimuksiin kuuluu mm. autoveron poisto käyttövoimasta riippumatta, mikä edistäisi myös autokannan uudistumista vähäpäästöisemmäksi. Autoilu tarvitsee vain ja ainoastaan porkkanoita. Jo tähän mennessä rankasti verotettujen käytettyjen autojen ajoneuvoverot tarvitsevat lisäksi remonttia alaspäin.


Liikenteen päästökauppajärjestelmä, jota suunnitellaan niin EU:ssa kuin kansallisestikin on epäoikeudenmukainen polttoaineen hintoja korottava järjestelmä joka on luonteeltaan jopa kiristyksenomainen. Vähäpäästöisyys tulee markkinaehtoisesti teknologian kehityksen myötä, ei kurittamalla eikä kiristämällä. Polttoaineiden nykyinen hintataso on jo nyt kestämätön korkeiden verojen vuoksi mikä vaikuttaa laajasti kotitalouksiin ja yritystoimintaan. Missä muussa useimmille olosuhteista johtuen välttämättömässä tuotteessa on yhtä paljon veroa, kuin esimerkiksi bensiinissä ja dieselissä?

Stop autoilijoiden kuritukselle -kansanliikkeen ajamista asioista löytyy enemmän tietoa kansanedustajille elokuussa runsaan 1000 ihmisen ja 550 ajoneuvon Torviprotestissa luovutetusta, yli 64 000 ihmisen allekirjoittamasta adressista (https://www.adressit.com/stop_autoilijoiden_kuritukselle_-kansalaisvetoomu).

Tulemme jatkamaan mielenosoituksia mikäli viestimme ei tuota haluttua vastakaikua.

Share