Ohjeita 3€ 4.7.2022 protestiin osallistujille

Ohjeita 3€ 4.7.2022 protestiin osallistujille

Autot
Letka lähtee kerääntymään klo 15.30 jonoon Hämeenlinnan väylälle oikeanpuoleiselle kaistalle hätävilkut päälle kytkettynä. Järjestelyihin osallistuvat ovat etummaisina.

“Reitti aukeaa google mapsiin kuvaa painamalla”

Kello 16 lähdetään liikkeelle **hätävilkut päällä** kohti Eduskuntataloa poliisin liikenteenohjauksen mukaisesti poliisin vetämässä letkassa. Torviprotestin vetäjät ovat letkan keulilla heti poliisin etuauton perässä. Letkan kärjen saapuessa Eduskuntatalolle (noin klo 16.15), letkan kärkiautot pysähtyvät Mannerheimintien oikeanpuoleiselle kaistalle Eduskuntatalon edustan mittaiselle matkalle (kts. kartta 2, paksummalla punaisella viivalla merkitty alue eduskuntatalon edustalla) ja vetäjät nousevat omista ajoneuvoistaan ja jäävät Eduskuntatalolle.

Muut letkan ajoneuvot jatkavat kulkuaan Mannerheimintien vasenta kaistaa soittaen ajoneuvojen torvia mielenosoitusalueella eduskuntatalon ympäristössä (mielenosoitusalue tarkoittaa karttaan 2 punaisella kulkusuuntaa osoittavalla nuoliviivalla merkittyä aluetta). Letka ajaa Mannerheimintien eteläpäähän ja tekee U-käännöksen Erottajan kohdalla. U- käännöksen jälkeen letka lähtee ajamaan Mannerheimintietä kohti pohjoista edelleen torvia soittaen Eduskuntatalon ympäristössä.

Eduskuntatalon jälkeen käännytään oikealle Töölönlahdenkadulle. Töölönlahdenkatu jatkuu oikealle. Seuraava kääntyminen Eero Erkon kadulle, josta jatketaan Kansalaistorille jonoparkkiin. Torilla on parkkiin ohjaus.

Torvia soitetaan, kunnes kaikki autot on pysäköity. Autoilla tulleet lähtevät kävellen kartta kahden mukaisesti Mannerheimintien alitse Eduskuntatalolle.

Jalkaväki
Kokoontuminen Eduskuntatalon edustalle alkaa klo 15.45. Varsinainen mielenosoitus alkaa klo 16. Riippuen eduskunnan täysistunnon kestosta, saatamme venyttää alkamisajankohtaa. Mielenosoitus alkaa järjestäjien puheella/puheilla ja Muistutuksen luovuttamisella kansanedustajille ja jatkuu kutsuvieraiden puheilla. Puheiden aikana toivotaan olevan hiljaista mahdollisten autontorvien soittoa lukuunottamatta. Puheiden jälkeen järjestäjillä, kutsuvierailla ja mahdollisesti kansanedustajilla on mediahaastatteluja, jonka aikana mielenosoittajat voivat jatkaa iskulauseiden huutamista ja metelöintiä sekä antaa myös haastatteluja medialle.

Mielenosoitus loppuu, kun järjestäjät katsovat sen aiheelliseksi. mahdollisesti klo 18.00 tai tilanteesta riippuen myöhemmin. Kun järjestäjä on ilmoittanut mielenosoituksen päättyneeksi, mielenosoittajat poistuvat paikalta omaan tahtiinsa.

Yleistä
Varustautukaa keltaisin huomioliivein, äänitorvin, kattilankansin ja kaikin mahdollisin välinein joista lähtee meteliä. Varsinkin jalkaväellä olisi hyvä olla banderolleja kuten myös autoissa, joista käy hyvin esille huolemme ja vaatimuksemme. Mitä näkyvämpi ja iskevämpi teksti, sen varmemmin se saa huomiota myös medialta.

Mielenosoitus järjestetään viranomaisten kanssa yhteistyössä, viranomaisten kehotuksia noudattaen. Mahdollisessa mielenosoituksen ja viranomaisten erimielisyydestä paikasta tai muusta vastaavasta, neuvottelee paikanpäällä järjestäjä.

Mielenosoituksessa saa näkyä ja kuulua, että Olemme kestokykymme rajoilla. Sen sijaan mielenosoitukseen eivät kuulu seuraavat asiat: alkoholi ja humalassa öykkäröinti, väkivalta missään muodossa. Mikäli tällaista esiintyy, jokainen vastaa Itse seurauksista….

Ohjeet ladattavissa pdf-muodossa: https://www.stopautoilijoidenkuritukselle.fi/wp-content/uploads/2022/07/Ohjeet-mielenosoittajille.pdf

Share