#Tankkausprotestilla painostetaan polttoaineiden jakelijoita

#Tankkausprotestilla painostetaan polttoaineiden jakelijoita

Stop autoilijoiden kuritukselle -kansanliike on luonut painetta päättäjille tehdä autoilijaystävällisempää politiikkaa. Asennemuutosta siellä on tapahtunutkin.

Seuraavaks suunnataan katse ja paineen luominen polttoaineen jakelijoihin. Varsinkin opposition suunnalta on oltu huolissaan että mahdolliset polttoaineverojen alennukset eivät siirry pumppuhintoihin, vaan polttoaineiden jakelijoiden takataskuun. On myös huomattu että vaikeat ajat on jakeluyhtiöille aikoja jolloin tehdään hilloa leivän päälle – kuluttajien kustannuksella. Esimerkiksi Nesteen tilinpäätöstiedotteessa 2022 todetaan seuraavaa:

“Ukrainassa käytävällä sodalla oli merkittävä vaikutus kansainvälisiin energiamarkkinoihin vuonna 2022. Poikkeuksellisessa markkinaympäristössä koko vuoden vertailukelpoinen käyttökatteemme oli kaikkien aikojen suurin: 3 537 miljoonaa euroa (1 920 milj. vuonna 2021). Kaikkien liiketoimintojemme tulos parani vuonna 2022.” (https://www.neste.fi/tiedotteet-ja-uutiset/sijoittajat/nesteen-tilinpaatostiedote-2022)

Emme osoita protestiamme mitään tiettyä jakelijaa vastaan, vaan kannustamme jakelijoita kilpailuun halvimpana olemisesta ja pyrimme tällä vaikuttamaan polttoaineiden hintoihin.

Käytännössä tämä toteutetaan operaatiolla nimeltä #tankkausprotesti. Tankkausprotesti toimii niin, että ryhmän jäsenet tankkaa heinäkuun ajan VAIN JA AINOASTAAN PAIKKAKUNNAN HALVIMMALLA asemalla. Tällä saadaan luotua painetta ja kilpailua olla se halvin, muussa tapauksessa myynti sakkaa. Näin saamme vaikutettua polttoaineen hintoihin ja jakeluyhtiöt tinkimään katteistaan.

Paikkakunnan halvimmat polttoaineet löytyy esimerkiksi osoitteesta www.polttoaine.net tai Tankille-sovelluksesta. (www.tankille.fi) Tsekkaa sieltä halvin aina kun heinäkuussa tankkaat, tankkaa kyseiseltä asemalta ja julkaise sen jälkeen kuva tankkauksesta, hinnoista tai kuitista someen hästägillä #tankkausprotesti Ja tottakai mainitse myös paikkakunta ja tankkauspaikka!

Kutsumme kaikkia autoilijoita mukaan toteuttamaan Suomen suurinta polttoainejakelijoiden katteisiin kohdistuvaa protestia!

Share