VM: Työryhmä julkisti ehdotuksensa liikenteen verotuksen uudistamisesta 18.5. klo 11.00

Valtiovarainministeriön johtama työryhmä on selvittänyt liikenteen verotuksen uudistamistarpeita valtiontalouden ja ilmastotavoitteiden näkökulmasta. Tiedotustilaisuudessa työryhmä luovutti raporttinsa ja esitti suosituksensa liikenteen verotuksen uudistamisesta valtiovarainministeri Matti Vanhaselle.

Tilaisuudessa kuultiin työryhmän puheenjohtaja Markus Teräväisen sekä valtiovarainministeri Matti Vanhasen puheenvuorot. Tilaisuuden juonsi valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Johanna Vesikallio.

Talouselämä uutisoi lyhyesti tilaisuutta “Polttoainevero ylös ja dieselin verotuki alas – Tässä ovat liikenteen verotyöryhmän uunituoreet ehdotukset”

MTV Uutiset: Näin polttoaineveron mylläys näkyisi sinun lompakossasi: “Yksittäisen veronmaksajan kohdalla muutos voi olla suuri”

Työryhmän yli 250 sivuinen raportti on myös ladattavissa: https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/163110/VM_2021_26.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Share

One thought on “VM: Työryhmä julkisti ehdotuksensa liikenteen verotuksen uudistamisesta 18.5. klo 11.00

  1. Arvoisa valtionvarainministeri, Suomessa on jo nyt kymmeniä tuhansia “työttömiä”, joiden mielestä työnteko ei vaan kannata. koska saman verran tai jopa enemmän rahaa jää enemmän elämällä sosiaalisten tukien varassa. Mikähän vaikutus noilla riistotoimilla on työhalukkuuteen? Minun veikkaukseni on, sosiaalipummien määrä kasvaa moninkertaiseksi nykyiseen verrattuna. Mitä ihmettä aiotte tehdä estääksenne tuon kehityksen?

Vastaa